چهاردهم نوامبر روز جهانی مبارزه با مرض دیابت یا شکر است و به این مناسبت مسئولان مرکز کنترول شکر در کابل میگویند که روزانه از 90 تا 100 فرد مبتلا به شکر به این مرکز مراجعه میکنند. در همین حال شماری از افراد مبتلا به این بیماری از نبود امکانات کافی برای تداوی در کشور شکایت دارند.
به گزارش انصار، از چهاردهم نوامبر در بسیاری کشورهای جهان به عنوان روز جهانی مبارزه با مرض شکر یا دیابت تجلیل میشود. در افغانستان اما مسئولان از افزایش روز افزون این مرض خبر میدهند.
مسئولان مرکز کنترول شکر در کابل میگویند که این مرض در افغانستان درحال افزایش است، ولی امکانات تداوی آن محدود میباشد.
داکتر ایمیل امین زوی، یکتن از مسئولان این مرکز میگویدکه روزانه حدود 90 تا 100 فرد مبتلا به مرض شکر به این شفاخانه مراجعه میکنند که بسیاری آنان زنان میباشند.
" شمار مبتلایان شکر در افغانستان نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و این مرض در حال گسترش بیشتر میباشد. درین کلینیک تقریبا روزانه 90 تا 100 نفر مریض مراجعه میکنند و اکثر مراجعین زنان استند."
وی دلیل افزایش این بیماری را تشویش، پرخوری، کم تحرکی و نداشتن برنامه ورزشی منظم از سوی افراد میداند.
در عین حال داکتر شرافت زمان، سخنگویی وزارت صحت عامه میگوید که این وزارت تلاش دارد مراکز تداوی بیماری شکر را در کشور افزایش دهد تا آمار مبتلایان این بیماری بالا نرود و کسی جان خود را به این دلیل از دست ندهد.
" در کابل در شفاخانه وزیر محمد اکبرخان یک بخش مشخص تداوی مریضان شکر داریم و پلان داریم در ننگرهار هم یک مرکز صحی منظم برای تداوی مریضان شکر فعال کنیم. تلاش میکنیم در تمام ولایات کشور بخش های مشخصی را برای تداوی شکر داشته باشیم."
او اما از دادن ارقام دقیق مبتلایان شکر خود داری کرده و میگوید که در روزهای آینده، آمار دقیق مبتلایان این بیماری طی یک برنامه خاص اعلام میگردد.
شماری از افراد مبتلا به مرض شکر میگویند که آنان به مراکز معیاری کنترول شکر دسترسی ندارند و مجبور میشوند برای تداوی به بیرون از کشور سفر کنند.
گفتنی است که شکر یا دیابت سومین مرض در جهان شناخته شده که بیشترین قربانی را از میان انسانها میگیرد.
براساس آماری که سازمان صحی جهان ارائه میدهد، حدود هشت و نیم در صد از تمام جمعیت جهان به مرض شکر مبتلا استند. در افغانستان طبق آمار سال ۱۳۹۷، بیش از ۸۴۹هزار نفر از این مرض رنج می برند و سالانه نزدیک به ۲۰هزار تن به دلیل ابتلا به این بیماری جان میدهند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28465